Látnivalók

Kőszeg, Rajnis
A vár a várossal szerves védelmi egységet alkotott, a Magyarországon egyedülálló várváros kategóriába tartozik.
Kőszeg, Rákóczi Ferenc
A Rákóczi út 3. szám alatti épület rekonstrukciója a XVII-XIX. századi állapotok alapján történt 1984 és 1988 között. A földszinten az 1850-1860 között készített biedermeier stílusú officinából juthat a látogató XVII. századi patikaenteriőr és a gyógyszerészettörténeti kiállítás termeibe.
Kőszeg, Jurisics tér
A kapu tornyát 1932-ben, Opaterny Flóris tervei alapján, a török ostrom 400. évfordulóján építették eklektikus stílusban.
Kőszeg, Jurisics tér
A Rózsafüzér Királynőjének készített szobrot 1739-ben állították, az ellenreformáció által támogatott Mária-kultusz egyik helyi jelképeként.
Hol van? Ismertető 1 sétaútvonal 7 kép
Kőszeg, Jurisics tér
A Jurisics téren áll az egykori Városkút. 1766-ban létesítette a város egy korábbi láncos kút helyén, amelynek létezését írásos adatok is bizonyítják.
Kőszeg, Fő tér
Pestis-szobornak is nevezhető, mert a kuruc harcok elültével kitört járványban elhunytak emlékére ajánlották fel kőszeg katolikus hívei.
Kőszeg, Chernel
A kilencszögletű bástya – a vár mellett – a város védelmi rendszerének legkorábbinak tartott része. Feltételezések szerint 13. századból származik.
Kőszeg, Gyöngyös
A Gyöngyös u. 29. sz. épület udvarán húzódik meg az Evangélikus templom, amely 1783-ban épült késő barokk stílusban.
Kőszeg, Táncsics Mihály
Agyülekezet alapításának hatvanadik évfordulóján, 1993. szeptember 26–án, helyezték el az új templom alapkövét.
Kőszeg, Várkör
Az egykori zsinagógát a Várkör 38. sz. alatt találjuk, amely 1856-ban épült, romantikus stílusban.
Kőszeg, Kiss János
1853-ban kezdték építeni a lovassági laktanyát mintázó épületet, amelyben a katonai felsőbb nevelőintézet 1856-ban kezdte meg működését.
Kőszeg, Béke út
1810-ben készült el a városi épületeket oltó szent késő barokk stílusú szobra. A lábánál álló pajzsra Kőszeg címerét faragta az ismeretlen szobrász.
Kőszeg, Jurisics tér
A városi múzeum otthona. A helyi katonai igazgatás központja volt 1719-ig.
Kőszeg, Kálvária
A Jurisics Miklós térről, különösen a Hősök tornya alól lenyűgöző látványt mutat az 1729 és 1734 között épített Kálvária-templom, a róla elnevezett hegy csúcsán.
Kőszeg, Jurisics tér
Az ország egyetlen duplaárkádos épülete. A barokk stílusú épület hátsó falait maga a várfal adja.
Kőszeg, Várkör
Kőszeg, de talán az ország legrégebben ugyanazon helyen működő vendéglátó helye. 1597-ben már biztosan fogadó volt falai között.
Kőszeg, Rajnis
A vár délnyugati részén, a volt vizesárok "partján" fekszik a Forintos bástya.
Kőszeg, Jurisics tér
Magyarországon egyediként, a 14-15. századtól folyamatosan ebben az épületben tanácskoztak és bíráskodtak a város vezetői.
Kőszeg, Fő tér
1892-ben a bécsi Ludwig Schöne tervei alapján indult meg az építkezés. A historizáló neogót épület 57 méteres tornya sokáig a környék legmagasabb építménye volt.
Kőszeg, Jurisics tér
A Sgraffitós-ház reneszánsz eredetű, 1560 körül építették emeletessé, ekkor kaparták ki jellegzetes díszítéseit.
Kőszeg, Jurisics tér
A gótikus és barokk képet mutató templomot a 14. és 15. század fordulóján építhették. Egyes feltételezések szerint a 13. század végén elpusztított ferences-rendi kolostor és templom részeinek felhasználásával.
Kőszeg, Jurisics tér
A templomot 1615 és 1618 között építették a város magyar nyelvű protestáns gyülekezete számára, a polgároktól kapott hozzájárulásból.