Sziget Vendégház - Jól felszerelt apartmanokkal várjuk kedves Vendégeinket
ajánlat 1 órán belül legjobb ár garancia

Látnivalók Kőszegen

Szeretné megismerni Kőszeget és környékét? Segítünk! Összegyűjtöttük a kőszegi múzeumokat, érdekes helyeket, történelmi látnivalókat és mindent, amit - ha Kőszegen jár - látnia kell.

Jurisics-várA vár a várossal szerves védelmi egységet alkotott, a Magyarországon egyedülálló várváros kategóriába tartozik.

Szent Jakab-templomA gótikus és barokk képet mutató templomot a 14. és 15. század fordulóján építhették. Egyes feltételezések szerint a 13. század végén elpusztított ferences-rendi kolostor és templom részeinek felhasználásával.

Szent Imre-templomA templomot 1615 és 1618 között építették a város magyar nyelvű protestáns gyülekezete számára, a polgároktól kapott hozzájárulásból.

VárosházaMagyarországon egyediként, a 14-15. századtól folyamatosan ebben az épületben tanácskoztak és bíráskodtak a város vezetői.

Hősök tornya / Tábornok ház - Városi múzeumA török ostrom 400. évfordulójára 1932-ben épített Hősök Tornya, a város jelképe, mellette található a Tábornokház, mely ma a Városi Múzeum központi épülete.

Sgraffitós-házA Sgraffitós-ház reneszánsz eredetű, 1560 körül építették emeletessé, ekkor kaparták ki jellegzetes díszítéseit.

Jézus Szíve-templom1892-ben a bécsi Ludwig Schöne tervei alapján indult meg az építkezés. A historizáló neogót épület 57 méteres tornya sokáig a környék legmagasabb építménye volt.Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Közösségi oldalak