Programlehetőségek

Rendezvények, fesztiválok, programok




Nyitott Pince Nap



2018. május 20. Kőszeghegyalja, Cák-Pogányok

Pünkösd vasárnapja ebben az évben május 20 -ra esik. Ekkor fog borban úszni a Kőszeg melletti Pogányok. Karakteres vörösborok, hideg rozék, illatos fehérborok a poharakban. Bátorítson törekvésünkben minden látogató, és vegye górcső alá a kőszeghegyaljai borokat. Mi mindent biztosítunk egy remek túrázós borkóstoláshoz.

Időpont: 2018. május 20. 10:00 – 18:00
Helyszín: Pogányok (Cák és Kőszeg között)
Jegyár: 2 700 Ft a helyszínen, 2 000 Ft regisztrációval

További információk: www.koszegibor.hu






Kőszegi Szüret és Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó



2018. szeptember 27 - 30. Kőszeg belvárosa

Kőszeg legtöbb embert megmozgató rendezvénye a Kőszegi Szüret és az ehhez kapcsolódó Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó. A programsorozat központi eseménye a szombati jelmezes, szüreti karnevál. A háromnapos rendezvény alatt a város különböző pontjain a városba érkező fúvószenekarok térzenéit hallhatják a látogatók. Ezen kívül koncertek, sztárfellépők, helyi táncegyüttesek, zenekarok és vásár szórakoztatja a rendezvény vendégeit.




Orsolya-napi Vásár



2018. október 20 - 21. Jurisics-vár, Fő tér

A Natúrpark települések kézművesei, őstermelői, borászai, valamint az ország különböző területeiről érkező vásárosok mutatják be portékáikat Kőszegen. A nemzetiségek mellett civil szervezetek sütnek-főznek és kínálnak finomabbnál finomabb étkeket a látogatóknak. Natúrparki kulturális csoportok szórakoztatják az érdeklődőket.

Kőszeg és vonzáskörnyezetének jellegzetes őszre jellemző ízeit kóstolhatják meg az idelátogatók úgy mint mézeskalácsot, helyi borokat, kürtőskalácsot, különféle mézeket. A környékbeliek versenyre nevezhetnek hozott süteményeikkel, amelyek megvásárolhatók és az ebből befolyt összeget pedig jótékony célra ajánljuk fel. Gyertyákat, fazekas termékeket is vásárolhatnak miközben amatőr művészeti együttesek teremtenek jó hangulatot műsorukkal a Jurisics-vár belső udvarában.






Kőszegi Ostromnapok



Minden év augusztusában - Jurisics-vár és a város utcái

A kőszegiek minden év augusztusában városuk meghatározó eseményére, az 1532-es török ostromra emlékeznek. Az ostromhétvégén ellepik a várost a jelmezes törökök és a várvédő kőszegiek. A rendezvényre látogatók igazi kulturális kavalkádra számíthatnak, folklórprogramok, koncertek, táncház, vásár várja az időutazásra vágyó vendégeket. A rendezvény csúcspontja a híres ostrom felelevenítése és újrajátszása a Jurisics várnál.